Altai – An Unexpected Fortune

Jaar: 2015

Regisseur: Johannes Hoffmann

Duur: 19 minuten

Als je er ook van droomt om als eerste en enige op de meest prachtige hellingen te skiën in de ongerepte sneeuw, dan moet je deze documentaire zien. Vijf alpineskiërs reizen met deze droom naar het Russische Altajgebergte. En hun avontuur eindigt in onverwacht, puur skigeluk! Een genot om naar te kijken.

In het voorjaar van 2014 reizen de Oostenrijkse en Duitse alpineskiërs David Pitschmann, Fabian Lentsch, Johannes Hoffmann, Michael Trojer en Jakob Schweighofer naar het afgelegen Russische Altajgebergte in de hoop een skiparadijs te ontdekken. Na een 16 uur lange reis over steppen en rivieren komen ze in het donker aan in het boerendorpje Kurai. Pas bij de eerste zonnestralen zien ze voor het eerst het ongerepte en schitterende Altajmassief boven de Siberische steppe uitsteken. Maar of ze er kunnen skiën? Als ze de machtige bergen in trekken, worden hun stoutste dromen ver overtroffen: onverwacht puur geluk!

Nadat Johannes Hoffmann als skiër had meegewerkt aan een grote skifilm, richtte hij zijn eigen productiemaatschappij op om zich te richten op het maken van skifilms. Het is duidelijk dat hij producent, cameraman, regisseur en professioneel skiër is, en geografie studeert: hij combineert fraaie beelden van de natuur en sterrennachten, met opnamen van de reis en het verblijf van de Westerse skiërs bij de lokale dorpelingen en in de bergen. Samen met de unieke ‘organic fusion’ van de Oostenrijkse band Mischkultur telt dit op tot een bijzondere skifilm die geen testosteronscenes nodig heeft om diepe indruk te maken.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu