Alptraum – the last great Adventure

Jaar: 2016

Regisseur: Manuel Lobmaier

Duur: 88'

Taal: Duits en soms Zwitser-Duits

Ondertiteling: Engels

1 november 2018 - 18:00

De droom van een heerlijke zomer op een alpenweide verbrijzelt op een realiteit die harder is dan de rotsen. De alpenfilm die Manu en Robin wilden maken, is in plaats van idyllisch, onbeschaamd eerlijk en soms vreselijk grappig geworden. ‘A Heimat-film gone berserk’, schreef de pers.

Vrij nemen en terug naar de natuur. Dat was de bedoeling van Manu en Robin, twee jeugdvrienden. Gewapend met een camera, handboek en veel enthousiasme trekken ze naar een alpenweide waar ze de zomer willen doorbrengen. Ze hebben elkaar de laatste jaren weinig gezien en willen iets samen doen, van de vrijheid genieten en een film maken over het leven in de Alpen. Hun dromen vervliegen langzaam maar zeker in de onherbergzame berghut, als rivaliteit om de herderin van de buuralp de kop op steekt en het vee ziek wordt en sterft. De vriendschap krijgt scherpe randjes, vergelijkbaar met de rotsen om hen heen. Het resultaat is een film zonder glanzende koeienbellen en klaterende beekjes, die een onbeschaamd eerlijk en soms vreselijk grappig beeld geeft van het leven in de Alpen.
De Zwitserse filmmaker Manuel Lobmaier had zich een ander avontuur op de alp voorgesteld. Hij liet de opnamen dan ook enige tijd met rust. Pas na een alpenfilm volgens het boekje, besloot hij toch een film te maken over zijn desastreuze zomer. Een schrale troost is dat de film werd geselecteerd voor diverse filmfestivals. De vriendschap met Robin is echter nog steeds niet wat het was.

Naar de website >

Vertoning:
  • Donderdag 1 november 18.00 uur, Apollo Kino Aachen

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu