Alpi

Jaar: 2011

Regisseur: Armin Linke

Duur: 60'

6 november 2018 - 20:00

Wandelaars, dagjesmensen, skiërs, klimmers, allen trekken naar de Alpen. Maar het gebergte is ook de natuurlijke achtergrond van boerenbedrijven, van wetenschappers, militairen op oefening en mensen die er wonen. Lokale en nationale overheden leggen er wegen, tunnels, grenzen aan.

De bergketen is zodoende één groot laboratorium waar mens en natuur voortdurend in samenspraak en ook in conflict zijn. Maar ofschoon geen enkel groot gebergte zo door de mens is beïnvloed, tarten de Alpen ook nog steeds de verbeelding. Ze inspireren, dagen uit, niet in de laatste plaats omdat sommige delen nog steeds ongerept zijn.
Voor de Italiaanse filmmaker Armin Linke zijn de Alpen het onderwerp van een meerjarig project waarin de sociale, economische, ecologische en politieke invloeden op de bergen worden uitgediept. Voor Alpi, analoog geschoten in 16 mm, filmde hij op allerlei niet voor de hand liggende locaties, deed hij uitgebreid onderzoek en reisde hij zelfs naar Dubai, waar de Alpen weer een heel andere connotatie hebben.
De film Alpi wordt samen met de film Eyelid vertoond op dinsdagavond 6 november, als onderdeel van een special met Jean Bernard Koeman, gastcurator van Schunck* en samensteller van de expositie Nomadic Mountains. Ook is op deze avond de film Untitled van Taus Makhacheva te zien.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu