Alpenland

Jaar: 2022

Regisseur: Robert Schabus

Duur: 88'

Taal: Italiaans / Duits / Frans

Ondertiteling: Engels

1 november 2023 - 20:15

In Alpenland schetst Robert Schabus een portret van het bekende berglandschap aan de hand van enkele van de 13 miljoen bewoners uit acht verschillende landen, zoals een vader en dochter met een boerderij hoog in de Oostenrijkse Alpen, metaalbewerkers in Premana in Italië en een makelaar in Garmisch-Partenkirchen in Duitsland. De band met hun land staat soms in schril contrast met de economische ontwikkeling. Kan een sneeuwkanon echt meer waard zijn dan een sociale huurwoning?

Filmmaker Robert Schabus groeide zelf op een boerderij in de Alpen op. Hij ziet dat er veel is veranderd tussen de machtige bergen. ‘Op sommige plaatsen is de balans compleet verstoord en staan ontwikkelingen haaks op de behoeften van de bewoners. Op andere plaatsen valt het nog mee en lijkt de tijd stil te staan.’ De verhalen van de huisarts en de herders zijn een fractie van alle mogelijke verhalen en tegelijkertijd zeggen ze alles.

Deze film wordt in één blok vertoond met The last Skiers.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu