Allein

Jaar: 2019

Regisseur: Franz Walter

Duur: 10'

Taal: Engels

2 november 2019 - 21:00

Elk jaar worden we iets ouder. Op een dag word je 50. Hoe je dit viert, is je eigen keuze.

De bekende Duitse alpinist en berggids Robert Jasper ging naar Oost-Groenland voor een solo-expeditie. Met zijn zeekayak peddelde hij vanaf Kulusuk de fjorden in, wandelde naar de Fox Jaw Cirque en ging daar klimmen, rope solo. Hij zette de Stonecircle (450m, 7c) op zijn naam. Alles volgens het ‘fair means’-principe: zo snel als het op eigen kracht kan en de natuur toelaat. En onderweg filmde hij zichzelf met een kleine camera en drone.

Robert Jasper werd geboren in het Zwarte Woud en begon al jong met klimmen. Inmiddels is hij een van de bekendste extreme alpinisten. Onder meer door zijn beklimming van de noordwanden van Eiger, Matterhorn en Grandes Jorasses in recordtempo, en vele andere alpentoppen. In de bergen heeft hij van de stilte en de eenvoud leren houden. ‘De meest indrukwekkende dingen in het leven zijn meestal rotsachtig en zwaar.’ In prachtige, rustige beelden van zee, rotsen en ijs weet regisseur en editor Franz Walter deze liefde in film te vangen.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu