After Antarctica

Jaar: 2021

Regisseur: Tasha Van Zandt

Duur: 104 minuten

Taal: Engels

6 november 2021 - 15:30

Will Steger is worstelaar, geoloog, schrijver, drager van een zeldzame National Geographic-onderscheiding, maar bovenal poolreiziger. Niemand heeft ooit zo veel tochten naar de noord- en zuidpool ondernomen als hij. De Amerikaan schreef in 1989 geschiedenis als expeditieleider van een tocht dwars over Antarctica met wetenschappers uit China, Japan, Frankrijk, Engeland en de Sovjet-Unie. Die tocht leverde een schat aan wetenschappelijke data op waarmee voor het eerst de opwarming van de aarde kon worden vastgesteld.

Dertig jaar later onderneemt de nu 77-jarige man uit Minnesota zijn laatste poolreis. Regisseur Tasha Van Zandt filmde al op zeven continenten en volgt Steger nu vanuit zijn zelfgebouwde hut in het noorden van de Verenigde Staten naar de noordpool. Steger reflecteert op zijn leven en de verdwijnende ijsmassa. Hij realiseert zich dat de tochten over ijs die hij ooit heeft gemaakt nu volstrekt niet meer mogelijk zijn. De magnifieke maar ook schrijnende beelden worden afgewisseld met terugblikken op de avontuurlijke expeditie uit 1989.

 

Deze film wordt samen met de animatiefilm Sledge (Luge) in één blok vertoond.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu