Across the Ice – The Greenland Victory March

Jaar: 2013

Regisseur: Sebastian Copeland

Duur: 53 minuten

Taal: Engels

In 2010 staken Sebastian Copeland en Eric McNair-Landry de ijsvlakte van Groenland over. Tijdens deze 2300 kilometer lange reis moesten zij onder meer een week in hun tentje schuilen voor een enorme storm en haalden zij een nieuw wereldrecord door binnen 24 uur 595 km. te reizen met kites en ski’s.

In 2010 staken Sebastian Copeland en Eric McNair-Landry de ijsvlakte van Groenland over van het zuiden naar het noorden. Tijdens deze 2300 kilometer lange reis moesten zij onder meer een week in hun tentje schuilen voor een flinke storm en haalden zij een nieuw wereldrecord door binnen 24 uur 595 km. te reizen met kites en ski’s.

De documentaire over de kiteski-expeditie op Groenland is de tweede film van Sebastian. Al ruim tien jaar legt hij zijn expedities vast in boeken, tentoonstellingen, evenementen en films. Behalve regisseur en buitensporter is Sebastian een prijswinnend fotograaf die met zijn werk onvermoeibaar aandacht vraagt voor klimaatverandering en duurzame groei. Zijn werk was te zien bij onder andere CNN, de Verenigde Naties, in musea en in National Geographic, Vanity Fair en People Magazine. Sebastian begon ooit met het maken van muziekvideo’s en commercials. Ook maakte hij bijvoorbeeld het beeld voor de filmposter van ‘The Fast and The Furious: Tokyo Drift’. In 2007 won hij de titel Professional Photographer of the Year met foto’s van zijn expeditie naar Antarctica. ‘Mensen verliefd laten worden op hun wereld zorgt ervoor dat zij hem willen redden’, redeneert Sebastian.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu