A dream of Edwin Drummond

Jaar: 2020

Regisseur: Paul Diffley

Duur: 52 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: geen

6 november 2021 - 13:30

Bekende Britse rotspartijen, een singer-songwriter en een voice-over die voorleest uit Great Wall illustreren op een originele manier het leven en werk van Edwin Drummond. De Engelsman is bekend om zijn gedurfde beklimmingen, gedichten en protestacties. ‘A Dream’ combineert interviews op locatie bij zijn meest illustere beklimmingen met archiefbeelden en animaties. Het levert een prachtig portret op.

Met zijn Parkinsonmedicijnen op zak gaat Drummond voor de film nog een keer naar Anglesey-eiland om A Dream of White Horses te bekijken. De route boven zee die hij in 1968 opende met David Pearce en die hem inspireerde als dichter en essayist. Klimmer en filmmaker Paul Diffley toont het plezier van het klimmen toen het nog niet ging om sponsors en likes. Als je oude foto’s en films ziet denk je misschien dat mensen toen anders waren, vertelt hij een interview, maar dat is niet zo. We hebben nog steeds dezelfde dromen en ideeën.

 

De film wordt vertoond na het Podiumgesprek met schrijvers en boekmakers over Freedom to Roam

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu