7134 Meter: Waarom doe je dit nou eigenlijk?

Jaar: 2019

Regisseur: Rim Lucassen

Duur: 50'

Taal: Nederlands

Ondertiteling: Engels

2 november 2019 - 15:00

Bij Nederlandse expeditiefilms draait het vaak meer om de intermenselijke relaties en de groepsdynamiek dan om de sportieve prestatie. Het beruchte ‘pinda incident’ tijdens de Everestexpeditie van 1982 was toen letterlijk het hoogtepunt; de top werd niet gehaald.

De film ‘7134 Meter – Waarom doe je dit nou eigenlijk?’ van Rim Lucassen over een expeditie naar Peak Lenin onder leiding van een Nederlandse berggids kiest van begin af het perspectief van de persoonlijke drijfveren en ambities van de deelnemers en het onvermijdelijke groepsproces.

In de zomer van 2017 vertrekken de zes Nederlanders naar Kyrgyzstan om de 7134 meter hoge Peak Lenin te beklimmen. De gids is veruit de meest ervaren klimmer van de groep en moet op weg naar de top gaandeweg de meeste anderen achterlaten. Die moeten het doen met het besef dat hun zware training en passie niet zijn beloond, maar dat ze wel meer over zichzelf te weten zijn gekomen.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu