49 Summits

Jaar: 2021

Regisseur: Sjors Ruijter

7 november 2021 - 17:00

Wilco van Rooijen en Cas van de Gevel hebben samen 49 bergtoppen bedwongen. Iedereen kent Wilco, terwijl Cas meer op de achtergrond bleef. Onder klimmers worden zij gezien als Siamese tweeling. In deze gloednieuwe documentaire zie je hoe de vriendschap is ontstaan: samen grappen maken bij -50 °C, samen strompelen in de ijle berglucht, op zoek naar elkaar tijdens een white-out en zo maar door. Wat drijft hen en wat bindt hen? Na 49 bergtoppen hebben ze een eerste idee.

Voor wie Wilco van Rooijen nog niet kent: hij is Nederlands bekendste bergbeklimmer. Hij heeft de zeven hoogste toppen ter wereld op zijn naam staan en bereikte de Noordpool én Zuidpool. Vaak was Cas van de Gevel erbij, bijvoorbeeld bij de beklimming van de K2 in 2008 en bij die van de Cho Oyu in 2014. De documentaire Hemelbestormers van Geertjan Lassche over die Cho Oyu-beklimming won in 2015 de Grand Prix van het DMFF.

 

De film wordt in één blok samen met Brenva by Winter vertoond.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu