Willie Watson komt naar DMFF

Door: Nieuwe Nor

Wanneer: 3 november 2019 20.00 uur

Locatie: Savelbergklooster, Gasthuisstraat 2 Heerlen

€ 12,50 Voorverkoop – € 15,00 Kassa

Tickets

Willie Watson, dé hedendaagse vertolker van Mountain Music, komt tijdens ons festival naar Heerlen!  Watson is een echte ‘American Folksinger’: reiziger, zanger en verhalenverteller, het zit allemaal in deze oorspronkelijk uit de heuvels van de staat New York afkomstige muzikant. Hij werd bekend als oprichter van de Old Crow Medicine Show, waar hij tot 2011 deel van uitmaakte. Je kunt hem ook kennen van zijn filmdebuut afgelopen jaar als “The Kid” in The Coen Brothers film The Ballad of Buster Scruggs. Waar hij natuurlijk ook te horen is in de soundtrack van de film.

 

Als gitaar-en banjoman is hij vooral een ware revivalman. Op zijn platen Folksinger Vol. 1 & 2 laat hij southern gospel, railroad songs, Delta blues, Appalachian music en Ierse fiddle tunes moeiteloos samensmelten. Watson roept perfect de sfeer van oude tijden op, maar geeft er altijd zijn eigen draai aan. Met zijn prachtige stem inclusief lichte vibratie weet hij met zijn muziek verhalen op emotionele wijze over te brengen op zijn publiek.

Het concert, georganiseerd door de Nieuwe Nor, vindt plaats in het sfeervolle Savelbergklooster op zondagavond 3 november. Om 19.30 uur opent de zaal, waar je door een een DJ verwelkomd wordt met heuvelachtige muziek.

Koop tickets