Trappenchallenge!

Onmogelijk!

Is het echt onmogelijk om de langste trap van Nederland op te fietsen?? Wie durft deze uitdaging aan?

Nog steeds is het niemand gelukt om de trappen naar de Wilheminaberg in Landgraaf (bij Snowworld) non-stop op te fietsen. Dus de challenge staat nog altijd! De eerste die non-stop de trap op fietst en ons daar een filmpje van laat zien, huldigen wij op het hoogste podium van Nederland tijdens de DMFF 2020 Awardshow, op vrijdag 6 november 2020 in het Royal Theater in Heerlen!
Inmiddels zijn er al zeker drie serieuze, dappere pogingen gedaan. Maichel Lemmens en Hans Becking hebben er al 10 trappen op zitten en op zondag 22 september 2019 filmde De Limburger de poging van Eric Brouwers, respect! De illustere MTB-vlogger Sam Pilgrim fietste de trappen naar beneden: ook dat is niet voor iedereen weggelegd. (Zie video’s onder)

Fairride policy: E-bike, filmmontage of andere trucjes zijn leuk maar tellen niet.

DE TRAP

Op de Wilhelminaberg werd in 2017 de langste trap van Nederland aangelegd. De 248 meter lange en 508 treden tellende trap bestaat uit 22 delen met daartussenin telkens een plateautje.
Bovenaan bevindt zich een uitzichtplatform. Om het optische effect te versterken zijn de delen onderaan breed en bestaan uit 20 traptreden. Naar boven toe worden ze steeds smaller en tellen 24 treden.
Het begin van de trap ligt 130 meter boven zeeniveau, de trap eindigt op een hoogte van 225 meter boven NAP, een hoogteverschil van 80 meter.

Succes!

Het DMFF team

Deel je film!

 

Boven: onze “eigen” Maichel Lemmens

Onder: Hans Becking van Fiets.nl

Boven: Eric Brouwers. Bekijk hier zijn poging op 22 september 2019.
Onder: Sam Pilgrim daalt af!