Expositie Saharazand / Oneindig zwart

Door: Roelant Meijer

Wanneer: 12-10-2019 t/m 31-01-2020. Ma-vr 9-17u, zat 10-17u, zo 12-17u

Locatie: SCHUNCK

Entree gratis

Leegte – stilte – oneindige vlakten – onbereikbare horizon

Het Dutch Mountain Film Festival presenteert samen met Schunck in de bibliotheek een expositie van kunstenaar Roelant Meijer. Twee beeldverhalen over expedities, de ene te voet door de woestijn van Libië dwars door de zandduinen van Murzuk tot wel 300 meter hoog en de andere door de Ódádahraun lavawoestijn in IJsland. Beide voettochten doorkruisen een kale vlakte. Om te overleven moet al het drinkwater meegenomen worden, dit maakt van de tocht gelijk een expeditie.
Saharazand - Onderweg met 24 kamelen (Erg Murzuk, Libië)

Het verhaal gaat niet alleen over afzien, maar vooral over de ervaring van de leegte, over het opgaan in het loopritme, de eentonigheid en een fascinatie voor de onbereikbare horizon.

De weg (al is er geen weg) is het doel. De verslagen van deze tochten zijn verwerkt in bijzondere boeken waarin je je door de vormgeving, teksten en tactiliteit zelf in de woestijn waant.

Roelant Meijer (1971) maakt boeken over voettochten verweg en dichtbij die vaak over leegte gaan en filosofische vragen oproepen. Met behulp van vormgeving en fotografie brengt hij de wandeling tot leven in de traditie van de walking artists.

Foto header: Oneindig zwart – Goudgloed, zicht op Hverir (Ódádahraun, IJsland, 2017)

Oneindig zwart - Eersteling, Ten westen van de Kollóttadyngja (Ódádahraun, IJsland, 2017)
Saharazand - Passant (Erg Murzuk, Libië)