Summit 2 Summit ride

Wanneer: zondag 8 november

De alternatieve S2S

Ook tijdens deze tiende editie van het Dutch Mountain Film Festival stonden afgelopen zondagochtend traditiegetrouw fietsers te popelen om een epische wielertocht naar de hoogste toppen te maken. Dat het dit jaar allemaal iets anders moest dan gepland liet deze bikkels niet tegenhouden, temeer omdat het weer ook erg meezat. De hoogste top van België lag vanwege de Coronamaatrdegelen buiten bereik en dus was de opdracht zoveel mogelijk hoogtemeters te maken daar waar de bergen beginnen.

 

Een onpartijdige jury wil twee matadors onderscheiden. Armand Winthagen legde de meeste hoogtemeters af: 1299 meter in een relatief korte afstand. Wel beklom hij de Kattenroth via de Belgische zijde wat eigenlijk tot diskwalificatie zou moeten leiden. Maar Armand onderstreepte hiermee hoe lastig het is voor bewoners van dit grensoverschrijdende heuvelland om landsgrenzen te eerbiedigen bij het maken van een bergtocht.

We hebben een winnaar!


Patrick Slangen is de absolute winnaar. Hij reed een complete tocht, Corona-proof langs de Seven Summits, van huis naar de Vaalserberg. Hij zat 5 uur en 20 minuten in het zadel en tikte 1214 hoogtemeters aan. Gefeliciteerd Patrick! Het DMFF pretpakket is naar je onderweg.

Voor een volgende editie vraagt de organisatie uitdrukkelijk om meer vrouwelijke deelnemers, om de mannelijk hoogmoed te temperen.

Als het binnenkort nog lukt om wel met een groep over de grens te gaan fietsen zullen wij dat zo snel mogelijk laten weten en beklimmen we alsnog de Mont Rigi.

See You Out There!!