Summit 2 Summit ride

Wanneer: zondag 6 november 2022 9.30 -15.00 u

Deelname gratis, aanmelden via joep@dmff.eu

Fietstocht hoogste punt NL – hoogste punt BE

Fiets ook gezellig mee met de Summit 2 Summit ride! De S2S is niet zomaar een tocht. De rit staat naast de sportieve uitdaging en – mogelijk – barre weersomstandigheden bol van de symboliek. Je rijdt immers van Summit (hoogste punt in Nederland – Drielandenpunt) naar Summit (hoogste punt in België – Mont Rigi) over de grenzen heen en terug.

Over de Summit2Summit Ride

Traditiegetrouw rijdt tijdens elk Dutch Mountain Film Festival een groep enthousiaste fietsers deze tocht. Wil je tussen het filmkijken door de beentjes strekken en genieten van een mooie fietstocht? Rijd dan mee in ons gezellige peloton. Let op: iedereen rijdt op eigen verantwoordelijkheid, lekke banden plakken we samen. We hebben geen support team achter de hand!

 

Zondag 6 november 2022
  • 9.30 uur Verzamelen bij de drie grensstenen op het Drielandenpunt in Vaals. Parkeren kan (betaald) op de grote parkeerplaatsen van het Drielandenpunt.
  • 10.00 uur Vertrek
  • 15.00-15.30 uur Terug op het Drielandenpunt.
De tocht:
  • Ca. 99 km lang
  • Ca. 1277 hoogtemeters
  • Halverwege, na 56 kilometer bij Mont Rigi, rechts in het ven, serveren we warme chocomel.
Aanbevolen uitrusting:
  • Wielrenfiets + helm
  • Eigen eten en drinken

Ga je mee in ons peloton, meld je dan gratis aan bij Joep: joep@dmff.eu
De route is nu al beschikbaar als gpx bestand: Bekijk op Routeyou of op Komoot.
Je kan de route natuurlijk ook solo rijden, of met een eigen groepje.

See You Out There!!

Joep tipt: A White Dream

Als we flink doorfietsen zijn we net op tijd terug voor deze schitterende film over een extreem gedreven natuurfotograaf in de witte wildernis van Yukon, Canada. De film heeft al meerdere prijzen gewonnen voor beste film en beste camerawerk.

Verslag Summit2Summit Ride 2021

Zondagochtend half tien: het Drielandenpunt ontwaakt met wielrenners die op deze vochtige herfstdag naar het hoogste punt van België gaan fietsen. Eerst drinken ze koffie en wisselen ze ervaringen uit over films uit die ze op het festival hebben gezien. Mitch Valize, wereldkampioen handbiken en tweevoudig gouden medaillewinnaar op de Paralypics 2021, is erbij. Hij is benaderd om mee te fietsen omdat het DMFF en Armand Winthagen, directeur van het Heerlense Toon Hermanshuis, de schouders willen zetten onder het verhaal “Samen kunnen we het weer alleen”. Voor volgend jaar zoeken we iemand die mee wil op de fiets, maar denkt dat hij of zij de 100 km niet aankan. We gaan diegene begeleiden en helpen deze heroïsche tocht uit te fietsen. Door Mitch zijn we geïnspireerd dat alles mogelijk is!

Na een mooi gedicht van Hannah om de renners een hart onder de riem te steken en de traditionele groepsfoto kan het peloton worden “weggebeld” door Norbert Balser, voorzitter van de Duitse Alpenvereniging (afdeling Aken). Net na de start haken nog twee renners aan bij het peloton. Na een uurtje komt iedereen aan bij de Wesertalsperre bij Eupen. De renners genieten van de herfstkleuren. Echt koud is het niet, de wind komt wat op, maar dat hoort erbij. Nu komt het mooiste stuk, naar de Hoge Venen, waar na een dik uur de eerste WielrenSTER van de warme chocomel komt genieten. De Mont Rigi ligt nog gesluierd in de mist, maar na een uurtje is het hele peloton weer opgewarmd voor de afdaling naar Eupen, om via de heuveltjes weer terug te klimmen naar de Vaalserberg.

De sfeer tijdens de tocht is zeer ontspannen, waarbij de renners door het DMFF-team voorzien worden van chocomel, pepernoten, gelletjes en peperkoek. Met name de winegums (Legume du Vin) vinden gretig aftrek. Die houden we erin!

Bekijk hier de foto’s van 2021

DMFF#11 Side Events - Summit2Summit Ride

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu