Schaduwreis

Door: Bram Tackenberg

Wanneer: 1-6 november, doorlopend

Locatie: Berghut Bios, tegenover Royal Theater

Locatie: Royal Theater

Gratis

Fotograaf Bram Tackenberg ging terug naar Beieren om daar als een echo te reageren op de reis in 1978 van zijn grootvader, een fervent amateurfotograaf.

 

Opa maakte veel foto’s van de natuur en zo nu en dan een stadsgezicht. Het meest kenmerkend aan zijn foto’s is dat er een afstandelijkheid aanwezig is in de beelden waardoor ze zeer pretentIeloos ogen. Uiteraard is ook de kwantiteit niet zo hoog als nu in het digitale tijdperk het geval zou zijn. Van de reis naar Beieren zijn vier dia-films ontwikkeld. Het zijn halfformaat dia’s, half zo groot als een kleinbeeldfilm.

Bram heeft gereageerd op opa’s diafilms. Daar waar in 1978 nog zorgvuldige, weloverwogen keuzes gemaakt werden kon hij nu als digitale fotograaf, ogenschijnlijk, helemaal los gaan en met een oneindige beeldenstroom terugkomen. Uiteraard heeft hij er een persoonlijke tint aan gegeven. Hij heeft de contacten die hij tijdens de reis opdeed vastgelegd: vluchtige contacten, een ober die koffie brengt, de receptionist van het Gasthaus, winkelbedienden, pompbedienden. En uiteraard ging hij naar de velden en bossen waar opa en oma gewandeld hebben en zich hebben vergaapt aan de schoonheid van het gebied.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu