Kids Programma

Wanneer: Zaterdag 5 november 13:00 - 17.00 uur

Locatie: Berghut Bios, tegenover Royal Theater

Prijs: € 10,- inclusief entree Heidi

Tickets

Hoera, dit jaar organiseren we weer een cool Kids programma! We gaan tenten opzetten, klimmen en klauteren op de Maanberg (de tuin van het Maankwartier) en marshmallows roosteren. En uiteraard gaan we een goeie bergfilm kijken. Kom ook gezellig op zaterdagmiddag vanaf 12.30 uur! Dan kunnen je ouders ondertussen mooi naar ons grotemensen-filmprogramma dat om 13.00 uur begint. Het Kids programma is bedoeld voor kinderen van (ongeveer) 8 tot 12 jaar. Jongere kinderen zijn ook welkom, met hun ouders/begeleiders.

Programma

13:00 uur - Film: Heidi

Ken je Heidi? Als jij haar niet kent, dan kennen je ouders haar vast wel. De boeken over Heidi en geiten-Peter hebben jarenlang de liefde voor de bergen aangewakkerd bij iedereen die ze las. In 2015 is een nieuwe, super leuke film uitgebracht over het weesmeisje dat bij haar opa in de bergen gaat wonen, en die gaan we gezellig met z’n allen kijken in onze Berghut Bios tegenover de Royal.

(Kijkwijzer: geschikt voor alle leeftijden. Duur: 1.51 u)

15:00 uur - Maanberg mini expeditie

Heb je van Heidi inspiratie gekregen om de bergen in te gaan? Goedzo!

Een bergtocht maak je voor de lol, en toch ook wel een beetje voor de uitdaging, niet? En als je geen obstakels tegenkomt onderweg, is er geen uitdaging aan.
Zo ook op deze tocht over de Maanberg. Niet per se een lange tocht, maar wel een mooie kennismaking met wat je allemaal in de bergen kan tegenkomen. Of misschien wel een test of jij er klaar voor bent om de bergen in te gaan! Trek stevige schoenen aan, laat je verrassen en zet je creativiteit in op weg naar het basiskamp.

 

 

15:00 uur - Basecamp opzetten

Wil je liever beneden blijven of ben je klaar met de tocht? Help dan mee met het opzetten van het Basecamp! We hebben de hand weten te leggen op een heleboel oude tenten en andere materialen om eigen tenten mee te bouwen. Maak een fijn plekje waar je bij kan komen of je kan voorbereiden op een nieuwe bergtocht. Uiteraard moeten we in het Basecamp zelf voor ons eigen eten zorgen, dus maken we vuur en zijn er marshmallows.

Handig om mee te nemen:

  • Je matje, slaapzak en knuffel voor in de tent
  • Een zakmes om de marshmallow-stok scherp te maken (wel vragen of het mag!)
  • Een (chocolademelk)beker en (chips)bakje

 

Meer leuke dingen

Liams gondels

Ons junior DMFF-teamlid Liam is helemaal gek van bergliften. En dat is goed nieuws voor ons, want tijdens het filmfestival neemt hij zijn hele verzameling mee naar het Royal Theater, waar we ons kunnen vergapen aan alle gondels en stoeltjes die lustig naar boven en beneden suizen! Liam heeft trouwens ook een Youtube kanaal met allemaal berglift-filmpjes.

Knutselfilmpjes van de Fröbelfrau

Kennen jullie de Fröbelfrau al? Zij maakt super mooie poppen van beroemde bergbeklimmers. Maar ze maakt ook filmpjes met leuke ideeën voor originele berg-knutsels die jij zelf kunt maken. In de filmpjes beleeft ze de gekste avonturen, soms met haar hond Kees en soms met rare mensen die wij ook ergens van kennen. Vooruit grote en kleine bergmensjes, aan de fröbel slag!

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu