Expositie: The Legend of Goldhorn

Wanneer: 31 oktober - 25 november 2023

Locatie: HUB.Kerkrade

Entree gratis

Deze expositie vertelt het verhaal achter de film The Legend of Goldhorn, die tijdens ons festival wordt vertoond. In de bibliotheek van HUB Kerkrade vind je de prachtige, originele tekeningen waar de animatiefilm van is gemaakt. En je kunt ze niet alleen bewonderen: met behulp van augmented reality kan je sommige tekeningen ook eenvoudig zelf tot leven laten komen op je mobiel of tablet.

 

De tekeningen voor de animatiefilm zijn gemaakt door de Sloveense Lea Vučko, tevens de regisseur van de film. The Legend of Goldhorn is haar debuut en won de VESNA, de Sloveense award voor beste animatiefilm in 2022 en de DSAF award van de Sloveense animatiefilm associatie voor beste visueel ontwerp.

Mythisch verleden

De legende van Goldhorn is gebaseerd op een Sloveens volksverhaal dat zich afspeelt in de bergen. Het verhaal gaat over liefde, hebzucht en onze relatie tot elkaar en de natuur. Het speelt zich af in het zogenaamde mythische verleden, een tijd waarin mensen verbonden waren met de wetten van de natuur. De bovennatuurlijke wezens waren verbonden met het dagelijks leven en werden aanbeden als goden. Dit is te zien aan het kleurenschema van de tekeningen. De kleuren zijn levendig en geven de ultraviolette en infrarode straling weer die ons omringt, maar onzichtbaar is voor het menselijk oog. De levendige kleuren staan ook in schril contrast met het duistere verhaal.

De expositie is te zien wanneer HUB geopend is voor een theatervoorstelling,
en tijdens openingstijden van de bibliotheek:

maandag 13:00 – 18:00 uur
dinsdag en woensdag 10:00 – 18:00 uur
donderdag en vrijdag 10:00 – 21:00 uur
zaterdag 10:00 – 17:00 uur
zondag gesloten

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu