Expositie: Steine zum Staunen

Wanneer: 29 oktober t/m 17 december 2023

Locatie: Karlsgarten Aken

Entree gratis

Al bijna tien jaar maakt beeldhouwer Leo Horbach de felbegeerde trofeeën van de DMFF Awards. Hij is vaak in de bergen te vinden waar marmer en andere steensoorten worden gewonnen en werkt daar soms ook ter plaatse aan zijn beelden. Zijn fraaie en sneeuwwitte beelden in Laaser Marmor, dat hoog in de Italiaanse alpen wordt gedolven, zijn in talloze collecties en beeldentuinen in Europa te zien. Hoogste tijd voor een tentoonstelling van zijn indrukwekkende sculpturen; tijdens het 13e Dutch Mountain Film Festival zijn ze te bewonderen in de Karlsgarten in Aken.

Leo Horbach (Landgraaf, NL) werkt voornamelijk in natuursteen: marmer uit de Alpen, kalksteen uit Frankrijk, albast uit Spanje, blauwe hardsteen uit de Ardennen in België. Met zijn sculpturen creëert hij een kijkje in het materiaal waaruit de bergen ‘zijn gegroeid’. Hij brengt de binnenkant van de stenen aan het licht, hij haalt of tovert zijn figuren tevoorschijn met hamer en beitel en geeft ons toegang tot het mysterie dat in de steen verborgen zit, zoals hij het ziet. Zijn beeldhouwwerk is het product van de vorm van de steen, zijn geest, zijn bijzondere oog en vakmanschap. Thema’s uit de mythologie, legendes, zijn interesse in mens en dier of het metafysische vormen een leidraad voor zijn sculpturen.

Leo’s manier van werken is heel direct. De vorm van de steen zorgt vaak voor de inspiratie. Deze vorm en volume van de steen blijft zoveel mogelijk behouden. Kracht en spanning geven een esthetisch karakter aan het beeld, dat vaak op een smalle basis balanceert.

Steine zum Staunen
  • 29 oktober – 17 december 2023
  • Karlsgarten, 52074 Aken Melaten, Duitsland
  • De tuin is bij daglicht altijd vrij toegankelijk voor publiek.
  • Opening op zondag 29 oktober om 14.00 uur

Op zondag 5 november maakt een bezoek aan deze expositie deel uit van de Award Walk, de wandeltocht van Aken naar Heerlen.

 

Meer informatie over Leo Horbach vind je op leohorbach.nl

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu