Everest VR: beklim Mt. Everest tijdens DMFF!

Wanneer: 1 en 2 november 2018

Locatie: Royal Theater

Virtual Reality

Beklim Mt. Everest tijdens DMFF!

De Everest VR-Experience is een ervaring die je niet wil missen: dit is je kans om mee te gaan op een expeditie naar Mount Everest! In een speciale koepeltent beklim je samen met sherpa Tenji de hoogste top ter wereld. En om het helemaal spannend te maken: je bent een van de 175 mensen, die de beklimming zonder zuurstofflessen gaat doen!

 

De expeditie van de Everest VR-Experience is een bijzondere. In 2018 maakten Jon Griffith en Sherpa Tenji deze film als eerbetoon aan hun overleden vriend, de beroemde klimmer Ueli Steck. Hij was een jaar eerder omgekomen tijdens de voorbereidingen van de beklimming van Everest. De twee vrienden besloten Steck’s project af te maken. Tenji doet opnieuw een poging Everest zonder zuurstofflessen te beklimmen en cameraman Griffith legt alles vast in 8k 3D. Ga mee met dit team terwijl ze hoger en hoger klimmen. Ga voetje voor voetje over de ladders over diepe gletsjerspleten, wacht met de anderen bij de Hillary Step, en stap in de Death Zone, waar zo weinig zuurstof is, dat je er niet lang kunt overleven. Er moeten moeilijke beslissingen worden genomen en de wind duwt je alle kanten op.

Op vrijdag 1 november (Award Night) en op zaterdag 2 november (Summit Saturday) staat de Everest VR-opstelling in de lounge van het Royal Theater. Zorg dat je hem niet mist!