EAT AWAY- TOZAN MESHI Lopend diner

Door: Kok & Kunst

Wanneer: Donderdag 2 november 16.00 - 19:00 uur

Locatie: Van Royal Theater naar Villa Eikhold

€ 25,-

EAT AWAY- TOZAN MESHI* is een lopend diner, bedacht en bereid door kunstenaar en chef-kok Emeline Galhac. Het eten wordt niet aan tafel geserveerd, maar onderweg. Elke volgende gang is een nieuwe etappe in deze culinaire klimtocht. Het idee voor deze maaltijd heeft Galhac gebaseerd op haar beklimming van de Japanse heilige berg Fuji in 2018 en haar werk als kok in de gastronomische Japanse keuken in restaurant Nonbe Daigaku in Brussel.

 

De handeling van het koken zelf maakt onderdeel uit van het lopend diner. In het Japans bestaan twee woorden voor landschap. ‘Keikan’ verwijst naar het landschap dat wordt waargenomen en ‘fukei’ naar het landschap dat wordt ervaren. Gebruikmakend van deze twee landschapsomschrijvingen, nodigt Emeline gasten uit om te observeren hoe de maaltijd wordt gemaakt voordat deze wordt gegeten.

*Gegaarde gerechten op het pad

 

Yeti

Tijdens de wandeling zal schrijver Merlijn Huntjens vertellen over de Yeti die dit jaar op het festival rondwaart en voor wie Japanse bergklimmers altijd een builtje rijst bij zich hebben. Op literaire wijze verzorgt hij zo de amuse van de Tozan Meshi.

EAT AWAY – TOZAN MESHI Lopend diner
  • Reserveren is verplicht; maximaal 45 deelnemers.
  • De maaltijd kent twee opties: vis of vegetarisch. Allergene producten die worden gebruikt: soja, selderij, sesam en gluten.
  • Breng wandelschoenen en regenkleding en/of een paraplu mee, afhankelijk van het weer.
  • 16.00 uur verzamelen bij Royal Theater. Daarvandaan vertrekt een bus naar de Rococotuin van Kasteel Terworm, waarvandaan het lopend diner naar Natuurvriendenhuis Eikhold voert.
  • Om 19.00 uur is in Natuurvriendenhuis Eikhold de opening van de expositie ‘Een gebergte in mijn kamer’ van Femke Habets.
  • Van Eikhold loop je 1,3 km terug naar het Royal Theater.
Kok & Kunst #2

Het EAT AWAY – TOZAN MESHI Lopend diner is de tweede editie van Kok & Kunst, een initiatief van de Buurderij Heerlen (platform voor lokale producten) naar een idee van Joséphine Kaeppelin.

Emeline Galhac

Emeline Galhac (Fr) is een chef-kunstenaar. Al meer dan 10 jaar vergezelt de atypische draad van haar baantjes haar artistieke productie, of het nu was als arbeider in een klokken- en wijzerplatenfabriek in Besançon, als kassière in Strasbourg, als visverkoopster op de markten en veilingen van Charente-Maritime, als visverkoper in de beste viskraam van Brussel, of momenteel als kok in een Japans gastronomisch restaurant in Brussel, Nonbe Daigaku. Haar modus operandi is het verzamelen en verplaatsen van gebaren, ontmoetingen, materialen en vormen uit haar werk. Het resultaat zijn collages en installaties.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu