DMFFFiets : Dare & Endure AFGELAST

Wanneer: Vrijdag 20 maart 2020, 19.00 uur

Locatie: Royal Theater

Entree: € 15

Tickets

DMFFFiets loopt spaak

Het Coronavirus blijkt helaas momenteel sterker dan het wielervirus, daarom verplaatsen we de fietsfilmavond van 20 maart 2020 in het Royal Theater in Heerlen naar een latere datum.

 

De kaartjes vlogen de deur uit en het zou zeker een drukke en gezellige avond zijn geworden, maar afgaande op de adviezen van de GGD en het RIVM lijkt het ons verstandig DMFFiets : Dare & Endure uit te stellen. Later dit jaar we gaan er alles aan doen om alsnog een geweldige fietsfilmavond neer te zetten! Een bericht hierover volgt zo snel mogelijk.

Je ticket blijft geldig voor de nieuwe datum. Je hoeft dus geen nieuw ticket aan te schaffen. Als je liever je geld terug wilt, stuur dan even een mail naar festival@dmff.eu met je naam en het aantal kaartjes dat je hebt gekocht.

Zodra de nieuwe datum voor DMFFFiets definitief is, melden we dit hier en op de social media kanalen en sturen we een e-mail naar iedereen die een kaartje had besteld.

 

 

Hopelijk gauw tot ziens tijdens dit mooie programma:

De voorjaarsklassiekers staan voor de deur, hoog tijd om ook zelf weer op de fiets te kruipen. Met stramme winterbenen de Eyserbosweg op, de Keutenberg, Dodeman. Hoog tijd voor de special screening van het Dutch Mountain Film Festival : DMFFFiets

 

Fietsliefhebbers èn cinefielen kunnen hun hart ophalen op vrijdag 20 maart aanstaande tijdens het DMFFFiets met dit jaar als toepasselijk thema: Dare & Endure. Met drie films en podiumgasten begint het wielerseizoen goed.

Programma
  • 19.15 u  …pour un maillot jaune (1968) Claude Lelouch. Een hommage aan de Tour van 1965 met beroemdheden als Anquetil, Gimondi, Merckx en ook de opa van Mathieu van der Poel, Raymond Poulidor. De motards rijden rond met een pet en de cameraman zit achterstevoren op de motor. Frankrijk uit het sprookje en dus niet alleen voor Tourvolgers!
  • 19.40 u Ronald van der Kolk, motorcameraman vertelt over zijn werk
  • 20.00 u PAUZE
  • 20.30 u 14 (2015) Juliette Coutellier e.a. animatiefilm over de Tour van 1914
  • 20.30 u The Flying Scotsman (2006) Douglas Mackinnon over Graeme Obree, die twee keer het werelduurrecord verbrak op een zelfgemaakte racefiets. Ondanks alle tegenwerking van sportbonzen, de wetten van de aerodynamica en financiers bleef hij vasthouden aan zijn overtuiging dat het hem zou lukken. Voor de inleiding komt Jaap van Hoof van Endura Sports Wear, die ons vertellen zal over de persoon Obree en de windtunneltest die hij met Endura heeft uitgevoerd.

Ronald van der Kolk filmt Jos van Emden tijdens EK2019 TimeTrialMen

Ronald van der Kolk, motorcamerman

Als iemand ons kan vertellen hoe het er in het peloton aan toe gaat dan is het cameraman van der Kolk. Zijn grote passie is het werk achterop de motor. We gaan hem op het podium vragen stellen: over koersvervalsing door renners uit de wind te houden met de motor, over acrobatische toeren die hij in volle vaart moet uithalen, over maffe supporters die ook in beeld willen of het effect van de camera op de sporters – gaan ze daardoor net dat beetje dieper?

Heb je ook een vraag voor Ronald? Laat het ons weten via mail of Facebook, dan krijg je 20 maart antwoord. Onder de vraagstellers verloten we vijf See-You-Out-There-Shirts!

 

Workshop ‘Camera Work for Active Sports’

Zaterdag 21 maart van 10 – 13 uur geeft Ronald een workshop ‘Camera Work for Active Sports’. Geef je op en leer hoe je de mooiste sportmomenten het beste kan vastleggen!

 

Liever weer op de fiets?

Op zaterdag 21 maart om 13.00 u is het open kampioenschap Presse Cup op de Lousberg Aken! Een schitterende ronde met vrije inschrijving. Meer info >

Het DMFFFiets is onderdeel van Euregion Film Festival.