DMFFFiets – Dare & Endure

Wanneer: Vrijdag 20 maart 2020, 19.00 uur

Locatie: Royal Theater

Entree: € 15

Tickets

De voorjaarsklassiekers staan voor de deur, hoog tijd om ook zelf weer op de fiets te kruipen. Met stramme winterbenen de Eyserbosweg op, de Keutenberg, Dodeman. Hoog tijd voor de special screening van het Dutch Mountain Film Festival : DMFFFiets

 

Fietsliefhebbers èn cinefielen kunnen hun hart ophalen op vrijdag 20 maart aanstaande tijdens het DMFFFiets met dit jaar als toepasselijk thema: Dare & Endure. Met drie films en podiumgasten begint het wielerseizoen goed.

Programma
  • 19.15 u  …pour un maillot jaune (1968) Claude Lelouch. Een hommage aan de Tour van 1965 met beroemdheden als Anquetil, Gimondi, Merckx en ook de opa van Mathieu van der Poel, Raymond Poulidor. De motards rijden rond met een pet en de cameraman zit achterste voren op de motor. Frankrijk uit het sprookje en dus niet alleen voor Tourvolgers!
  • 19.40 u Ronald van der Kolk, motorcameraman vertelt over zijn werk
  • 20.00 u PAUZE
  • 20.30 u 14 (2015) Juliette Coutellier e.a. animatiefilm over de Tour van 1914
  • 20.30 u The Flying Scotsman (2006) Douglas Mackinnon over Graeme Obree, die twee keer het werelduurrecord verbrak op een zelfgemaakte racefiets. Ondanks alle tegenwerking van sportbonzen, de wetten van de aerodynamica en financiers  bleef hij vasthouden aan zijn overtuiging dat het hem zou lukken. Voor de inleiding komt  Jaap van Hoof van Endura Sports Wear, die ons vertellen zal over de persoon Obree en de windtunneltest die hij met Endura heeft uitgevoerd.

Ronald van der Kolk filmt Jos van Emden tijdens EK2019 TimeTrialMen

Ronald van der Kolk, motorcamerman

Als iemand ons kan vertellen hoe het er in het peloton aan toe gaat dan is het cameraman van der Kolk. Zijn grote passie is het werk achter op de motor. We gaan hem op het podium vragen stellen: over koersvervalsing door renners uit de wind te houden met de motor, over acrobatische toeren die hij in volle vaart moet uithalen, over maffe supporters die ook in beeld willen of het effect van de camera op de sporters – gaan ze daardoor net dat beetje dieper? Zaterdag 21 maart geeft Ronald een workshop ‘Camera Work for Active Sports’; inschrijven hier >

Heb je ook een vraag voor Ronald? Laat het ons weten via mail of Facebook, dan krijg je 20 maart antwoord. Voor vragenstellers verloten we vijf gratis See-You-Out-There-Shirts!

 

Het DMFFFiets is onderdeel van Euregion Film Festival.