5K Noord

Door: Armand Winthagen ism. DMFF

Wanneer: Zaterdag 5 november 15.00 uur

Locatie: Berghut Bios, tegenover Royal Theater

Armand Winthagen fietste het afgelopen voorjaar 5.000 kilometer naar de Noordkaap om aandacht en steun te vragen voor het Toon Hermans Huis Parkstad waar hij directeur van is. Tijdens het Dutch Mountain Film Festival reflecteert hij op zijn barre benefietstocht.

 

Armand Winthagen is een fervent fietser; de afgelopen jaren was hij een trouwe deelnemer van onze Summit2Summit ride. Hij zit gemiddeld zo’n 8 uur per week op de fiets. In hetzelfde tijdsbestek waarin hij vooruittrapt, komt het leven van zo’n 104 andere Nederlanders stil te staan. Ieder uur krijgen namelijk 13 mensen de diagnose kanker.

Kanker zet je wereld op zijn kop. Niet alleen als je zelf ziek bent, maar ook als iemand om wie je geeft ziek is of aan kanker is overleden. In het ziekenhuis doen ze er alles aan om je te genezen, maar in het Toon Hermans Huis kan je terecht met je angst, verwarring en alle onzekerheid. Daar staat de deur altijd open, begrijpen ze je en kun je jouw verhaal en emoties delen. Zo houd je de moed om het allemaal vol te houden en te verwerken.

Om het voortbestaan van Toon Hermans Huis Parkstad veilig te stellen, nam Armand in samenwerking met het Nederlands Fonds tegen kanker het heft in eigen hand: hij ging op (bene)fietsexpeditie naar de Noordkaap.

Hoe het Armand tijdens deze monstertocht vergaan is, kan je op zaterdag 5 november zien en horen in een intieme presentatie in de Berghut Bios.

Wil jij het Toon Hermans Huis Parkstad ook steunen? Kijk hier

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu