25 okt. Artist Talk: Roelant Meijer over de Woestijn

Door: Roelant Meijer

Wanneer: Vrijdag 25 oktober 2019 - 14.00 uur

Locatie: SCHUNCK

Entree gratis, wel even aanmelden

Tickets

Roelant Meijer over zijn expositie Saharazand/Oneindig Zwart in Schunck

Waar loop je tegenaan als je op expeditie gaat in een afgelegen gebied als de Odadahraun lavawoestijn in IJsland? Voor welke problemen en uitdagingen zie je je gesteld als je – als tweede expeditie ooit in de menselijke geschiedenis – de zandduinen van het Libische Murzuk doorkruist?

 

Over deze expedities zijn gedurende het Dutch Mountain Film Festival – en langer – twee beeldverhalen te bewonderen in de bibliotheek van Schunck. In de Artist talk vertelt Roelant Meijer meer over deze en andere expedities door verlaten gebieden die hij ondernam.

Zowel de Murzuk als de Odadahraun woestijn doorkruiste Meijer te voet. Hij zag af, maar bovenal ging hij op in de leegte en werd één met het landschap. Steeds op weg naar de onbereikbare horizon.

Zijn reizen verwerkte Meijer in bijzondere en persoonlijke publicaties. Deze boeken wekken zijn verhaal tot leven, maar geven zijn wandelingen bovenal een diepere ervaring, die aanhaakt op universele menselijke dromen. Zijn zoektocht naar stilte en leegte, zijn fascinatie voor de horizon – en wat daar achter ligt – roepen herkenning op en leggen diepere waarden bloot.

In het gesprek is er in ruime mate gelegenheid om vragen te stellen.

Roelant Meijer (1971) maakt boeken over voettochten ver weg en dichtbij die vaak over leegte gaan en filosofische vragen oproepen. Met behulp van vormgeving en fotografie brengt hij de wandeling tot leven in de traditie van de walking artists.  www.roelantmeijer.nl

Lees meer over de expositie