The Fall

Year: 2014

Director: Andreas Thaulow

Playing time: 15

Language: Noors

Subtitles: Engels

Nederlandse première

Nederlandse première
Agnes en Ragnar bereiden zich voor op het beklimmen van de steile wand van een fjord in Noord-Noorwegen. In deze gevaarlijke omgeving is vertrouwen een absolute voorwaarde. Dit vertrouwen komt onder druk te staan als Agnes achter een geheim van Ragnar komt.

Nederlandse première
Een bootje zet een jong stel, Agnes en Ragnar, af op het strand van een van de fjorden aan de bergachtige kust in het noorden van Noorwegen. Zij hebben een tentje en klimspullen bij zich, zodat zij het mooie zomerweer kunnen gebruiken voor het beklimmen van de steile wanden van de fjord. Het beklimmen van de imposante wand is potentieel gevaarlijk en vertrouwen tussen de klimmers is absoluut noodzakelijk. Dit vertrouwen wordt op de proef gesteld als Agnes per ongeluk achter een geheim van Ragnar komt en zij samen aan een steile bergwand hangen.
Klimmer en filmmaker Andreas Thaulow is opgegroeid in Noorwegen maar woont al tien jaar in Denemarken.
Het idee voor de korte film ‘Fallet’ kwam voort uit een ontmoeting met producer Havard Gossé Bergseth. Beiden bleken bergbeklimmer te zijn. Zij wilden graag een film maken die een geloofwaardig beeld geeft van wat het betekent om een steile wand te beklimmen. Het project stelde hoge eisen aan de crew en de locatie,  de berg is bijna een personage op zich. De inspanningen hebben schitterende beelden voor een authentiek klimdrama opgeleverd. ‘Fallet’ won onlangs een van de prijzen van het International Mountain & Adventure Film Festival Graz.

DMFF News

Sign up for our (Dutch!) newsletter

More DMFF? Follow us!

© DMFF | +31 6 547 85 642 | festival@dmff.eu