Determination

Year: 2014

Director: Jacob Slot

Playing time: 9.20 minuten

Language: Engels

Geïnspireerd door Sloveense alpinisten als Marko Prezelj en Silvo Karo ontwikkelde Luka Lindič een eigen band met de bergen. In dit korte filmportret van alpinist en filmmaker Jacob Slot deelt de jonge atleet, die lijkt ‘geboren met ervaring’, zijn gedachten over alpinisme, klimmen en het leven hoog in de bergen.

De volledige titel van de film is ‘Luka Lindic – A Portrait. Determination’

 

Bergen bieden een onvoorspelbare wereld vol geheimen. Geïnspireerd door de alpinisten Marko Prezelj en Silvo Karo ontwikkelde Luka Lindič zijn eigen band met de bergen. Het leven van deze jonge Sloveen draait om het ontdekken van bergen, hun magie en routes. In dit filmische portret deelt Luka zijn gedachten over alpinisme, klimmen en het leven hoog in de bergen. Alles geïllustreerd door imponerende opnames van deze fenomenale atleet op ijsmuren, overhangende wanden en besneeuwde bergtoppen.
Luka heeft zijn lichaam helemaal ingesteld op klimmen in alle omstandigheden. ‘Maar ook al ben je in topvorm, de berg bepaalt wat er gebeurt’. Luka wil doorgeven wat hij leert en anderen inspireren. De alpinisten voor hem, motiveren hem. ‘Jezelf tegenkomen in oncomfortabele en onbekende situaties. Dat is de uitdaging’, vertelt Marko Prezelj. ‘Hij is geboren met klimervaring’, meent Silvo Karo. Het portret van Luka Lindič is daarmee ook een verhaal over Sloveense alpinisten die bergen beklimmen vanuit passie in plaats van prestatie.
De Deense filmmaker, fotograaf en alpinist Jacob Slot, die afwisselend in Oostenrijk en Argentinië woont, werkt, skiet en klimt op de meest afgelegen plekken ter wereld. Zijn korte filmportret ‘Determination’ was onder meer te zien op de internationale bergfilmfestivals van Graz, Zakopane en Torello.

DMFF News

Sign up for our (Dutch!) newsletter

More DMFF? Follow us!

© DMFF | +31 6 547 85 642 | festival@dmff.eu