#82summits

Year: 2015

Director: Samuel Gyger

Playing time: 50 minuten

Subtitles: Engels

Klimmer Ueli Steck en zijn rechterhand Daniel Mader willen in de zomer van 2015 alle Alpentoppen boven de 4.000m. beklimmen. Dat zijn 82 toppen in Zwitserland, Italië en Frankrijk. Die reis van 1.000km. willen ze bovendien op spierkracht volbrengen. Samuel Gyger maakte van dit ambitieuze project een documentaire berg-roadmovie.

Klimmer Ueli Steck en zijn rechterhand Daniel Mader willen in de zomer van 2015 alle Alpentoppen boven de 4.000m. beklimmen. Dat zijn 82 toppen in drie landen: Zwitserland, Italië en Frankrijk. En die reis van 1.000km. willen ze bovendien alleen op spierkracht volbrengen. Ueli beklimt 30 toppen solo, de andere met verschillende klimpartners. Samuel Gyger maakte van het ambitieuze project een documentaire berg-roadmovie. Alle beelden zijn authentiek en echt. ‘In een tijd waarin Hollywood en energiedrankproducenten de bergen gebruiken om hun heroïek te tonen, wil onze film het tegengestelde: terug naar de goede oude documentairefilm.’

Regisseur Samuel Gyger is een globetrotter uit de Zwitserse Alpen. Zijn ouders zijn fotograaf, hij is cameraman. Met zijn camera brengt hij beweging en emotie samen in sportfilms en -documentaires. Hij heeft voor bedrijven als Mammut Sports, Red Bull en bijvoorbeeld de serie Tatort gewerkt. Ook werkte hij voor diverse bergsporters. Hij gebruikt hiervoor een Wescam waarmee vanuit een helikopter kan worden gefilmd, maar hij heeft ook zijn eigen Samcam ontwikkeld: een beweegbare camera die op een sporthelm kan worden bevestigd.

DMFF News

Sign up for our (Dutch!) newsletter

More DMFF? Follow us!

© DMFF | +31 6 547 85 642 | festival@dmff.eu