Dutch Mountain Trail Festival

Een jaar geleden, in oktober 2020, verscheen de wandelgids van onze Dutch Mountain Trail: de mooiste en heftigste wandeltocht van Nederland. Duizenden enthousiaste wandelaars namen onze uitdaging aan. Velen trotseerden de zware omstandigheden op de trail en beleefden er mooie avonturen.
Tijdens het 11e Dutch Mountain Film Festival willen we deze verhalen graag laten horen. Heb jij ook een mooi avontuur beleefd of ben je benieuwd naar de verhalen van anderen, kom dan gezellig naar ons filmfestival! Hieronder zie je alle DMT-gerelateerde activiteiten en nieuwtjes.

DMT Reünie


Op zondag 7 november van 16-17 uur is de DMT-reünie in het Royal Theater in Heerlen. Lekker samen borrelen, verhalen uitwisselen, leuke mensen ontmoeten en wellicht plannen maken voor een volgende uitdagende tocht. Laat je ervaringen achter in het Gipfelbuch en neem je wandelgids mee om hem te laten signeren door Toon, Thijs of één van de andere makers van de trail en gids. En mogelijk is ook je favoriete huttenwaard langs de Trail erbij! De reünie vindt plaats in de foyer van de Royal en is vrij toegankelijk, maar uiteraard kan je je bezoek combineren met een lekker middagje en/of avondje filmkijken. We hebben een mooi programma samengesteld, met onder andere de vrolijke wandelkomedie Antoinette dans les Cévennes (zie onder).

DMT Foto- en videowedstrijd

Heb je jouw avonturen op de Dutch Mountain Trail op de gevoelige plaat vastgelegd? Tot 24 oktober kan je jouw mooiste foto’s en video’s van de Dutch Mountain Trail inzenden voor de foto- en videowedstrijd. Doe mee en win een VIP-ticket voor het 11e Dutch Mountain Film Festival! De inzendingen worden tevens vertoond tijdens het festival (2-7 november in Heerlen en Aken).
Stuur uiterlijk 24 oktober 13.00 uur een serie van drie foto’s of een video van de Dutch Mountain Trail naar dmtwedstrijd@gmail.com. Stuur je foto’s en video’s alsjeblieft in hoge resolutie!
Op onze Facebookpagina maken we de winnaar bekend.

Dutch Mountain Trail Experience


In het Maankwartier, het indrukwekkende nieuwe stationscomplex tegenover het Royal Theater, is de Visit Zuid-Limburg Experience gevestigd. Hier vertonen we tijdens het filmfestival een doorlopend programma met de mooiste foto’s en video’s van de Dutch Mountain Trail, gemaakt door enthousiaste wandelaars, afgewisseld met onze eigen leuke bergfilmpjes. De Visit Zuid-Limburg Experience is geopend op maandag van 13.00-17.00 uur, op dinsdag t/m vrijdag van 9.30-17.00 uur en op zaterdag van 9.30-16.00 uur.

Dutch Mountain Ride

Na het succes van de Dutch Mountain Trail konden de fietsers uit ons DMFF-team natuurlijk niet achterblijven. En daarom presenteren wij dit jaar vol trots: de Dutch Mountain Ride! Deze gravel ride verbindt dezelfde Seven Summits in een uitdagende route voor de avontuurlijke fietser! In tegenstelling tot de Dutch Mountain Trail is de Dutch Mountain Ride een ronde, van 129 kilometer en 1.600 hoogtemeters. Tijdens het festival wordt de precieze route vrijgegeven en officieel geopend.

DMT in het Duits


Begin oktober 2021 is de Duitse vertaling van de wandelgids van de Dutch Mountain Trail und die Seven Summits uitgebracht. Eens kijken of de Duitse wandelaars ook zo enthousiast worden over de ruigste wandeling van Nederland! Tijdens het filmfestival wordt in Tuchwerk in Aken - tijdens de opening van de expositie Mapping The Mountains - het eerste exemplaar officieel gepresenteerd, maar de gids is nu al in de boekhandel verkrijgbaar.

Alle films op zondag 7 november