Dutch Mountain Ride

7 Summits • 129 kilometer • 1.600 hoogtemeters

 

Na het enorme succes van de Dutch Mountain Trail konden de fietsers uit ons DMFF-team natuurlijk niet achterblijven. En daarom presenteren wij hier vol trots: de Dutch Mountain Ride, een uitdagende route voor de avontuurlijke fietser! Beklim hier, waar de bergen beginnen, met je gravelbike de inmiddels welbekende Seven Summits via de mooiste (gravel)paden van Zuid-Limburg.

 

Draag een fietshelm, glimlach, geniet en wees voorbereid op stevige klimmen, oneffen ondergronden, steile afdalingen, enkele technische segmenten (en ook een paar over asfalt) maar vooral: de meeste adembenemende vergezichten! Elke Summit heeft zijn eigen karakter. We dagen jullie uit om ze alle zeven te ontdekken.

Foto's door Petra Vroomen, tenzij anders vermeld
Foto Ruud Linkens

In tegenstelling tot de Dutch Mountain Trail is de Dutch Mountain Ride een ronde. Je kunt starten/inhaken op de route waar je maar wilt om je ronde langs de Seven Summits te volbrengen. Je fietst op sommige delen de wandelaars van de Trail tegemoet, te herkennen aan wandelstokken, flinke bepakking, facedoek en/of onze DMT wandelgids onder de arm. Respecteer elkaar en ‘share the road’!

Ontmoeting met wandelaars van de Dutch Mountain Trail: say Hello!
De precieze route wordt op de eerste dag van het filmfestival (2 november 2021) bekendgemaakt. Vanaf dat moment ben je van harte uitgenodigd om de Dutch Mountain Ride te ontdekken en er jouw bandensporen op achter te laten! Tijdens de festivalweek zal ‘Team Doppelzimmer’, bestaand uit de gravelturiers Cyril Chermin en Joost Klarenbeek, de route officieel openen. Waarover later meer!
Foto Ruud Linkens
foto Vincent Engel

Beklim jij alle Seven Summits van de Dutch Mountain Ride? Mail ons je topfoto’s of post ze op Facebook of Instagram!

#DutchMountainRide