Dutch Mountain Ride

7 Summits • 129 kilometer • 1.600 hoogtemeters

Na het enorme succes van de Dutch Mountain Trail konden de fietsers uit ons DMFF-team natuurlijk niet achterblijven. En daarom presenteren wij hier vol trots: de Dutch Mountain Ride, een uitdagende route voor de avontuurlijke fietser! Beklim hier, waar de bergen beginnen, met je gravelbike de inmiddels welbekende Seven Summits via de mooiste (gravel)paden van Zuid-Limburg.

 

Draag een fietshelm, glimlach, geniet en wees tijdens deze offroad ride voorbereid op stevige klimmen, oneffen ondergronden, steile afdalingen, enkele technische segmenten (en ook een paar over asfalt) maar vooral: de meest adembenemende vergezichten! Elke Summit heeft zijn eigen karakter. We dagen jullie uit om ze alle zeven te ontdekken.

Foto's door Petra Vroomen, tenzij anders vermeld
Foto Ruud Linkens

De Ride is een ronde

In tegenstelling tot de Dutch Mountain Trail is de Dutch Mountain Ride een ronde. Je kunt starten/inhaken op de route waar je maar wilt om je ronde langs de Seven Summits te volbrengen. Je fietst op sommige delen de wandelaars van de Trail tegemoet, te herkennen aan wandelstokken, flinke bepakking, facedoek en/of onze DMT wandelgids onder de arm. Respecteer elkaar en ‘share the road’!

De DMR komt in twee varianten. De Zomereditie maakt gebruik van het pontje Ternaaien – Eijsden om de Maas over te steken. In de winter vaart dit voetveer niet, en ben je dus genoodzaakt om de Wintereditie te rijden. Afhankelijk van de weersomstandigheden vaart het pontje ongeveer van 1 april tot 31 oktober. Check Facebook en breng contant geld mee voor de oversteek.

Ontmoeting met wandelaars van de Dutch Mountain Trail: say Hello!
Foto Ruud Linkens
foto Vincent Engel

#DutchMountainRide

Beklim jij alle Seven Summits van de Dutch Mountain Ride? Mail ons je topfoto’s of post ze op Facebook of Instagram!

Hier vind je de GPX-file

De Dutch Mountain Ride is een initiatief van het Dutch Mountain Film Festival. We kunnen je niet verbieden om de GPX te delen, maar we vragen je wel om ons de credits te gunnen. Vermeld alsjeblieft #DutchMountainRide en dmff.eu bij alles wat je erover deelt!

 

In ruil voor de GPX-file vragen we je mailadres om je op de hoogte te houden van alle toffe dingen die we doen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geen mail ontvangen? Laat het ons even weten, maar kijk eerst even in je spambox.

Eerste Dutch Mountain Ride officieel volbracht!

Op donderdag 4 november 2021 heeft Team Doppelzimmer als eerste de Dutch Mountain Ride gravel editie gereden. Om 9.00 ‘s ochtends werden ze voor Villa Eikhold met de koebel uitgeluid en uitgezwaaid.

 

Team Doppelzimmer, dat een passie voor fietsen combineert met een obsessie voor snacks, bestaat uit Joost Klaarenbeek a.k.a. the Power (links op de foto hierboven, geboren Hilversum, een grote liefde voor alles wat offroad is. Favoriete snack: Berenklauw) en Cyril Chermin a.k.a. the Brains (Geboren in Heerlen, geniet en doet het liever wat rustiger aan… partypace. Favoriete snack: patatje met).

Onbedoeld draaide hun ride uit op een heroïsche pechtocht van bijna 12 uur, met een kapotte achterrem die pas de derde fietsenmaker wilde repareren. Hierdoor moest een aanzienlijk deel van de ride in het donker worden gereden met slechts één onwillig lampje voor twee rijders. Het hoogtepunt van de tocht was de gratis koffie bij de Jan Linders… Quote: ‘Limburg was nog nooit zo grimmig!’

Nu is het jullie beurt om je krachten te meten op de Ride!

foto's Petra en Cyril