DMFF#9: Save the Date!

Kom van 29 oktober tot 3 november 2019 naar Nederlands hoogste filmfestival

Steile heuvels, holle wegen, dalen met snelstromende beken, schilderachtige vakwerkhuizen en een soms onverstaanbaar maar aangenaam dialect: Zuid-Limburg is een stukje buitenland in Nederland. Hier beginnen de bergen, dit is de thuisbasis van het Dutch Mountain Film Festival.

 
Op dit meerdaagse festival staan berglandschappen, bergsport en bergculturen centraal. Uit de documentaires en speelfilms spreekt liefde voor het landschap, ontzag voor de natuur, actieve betrokkenheid bij moeder aarde en nieuwsgierigheid naar verre en minder verre bergculturen. Ieder jaar leidt dit tot een interessant programma met reportages over avontuurlijke expedities en experimentele outdoorprojecten, historische filmverslagen, spannende docudrama’s en bijzondere arthousefilms. De beste films worden bekroond met de DMFF Award.

 
Ons internationale filmprogramma wordt aangevuld met lezingen, workshops, tentoonstellingen, clinics, een bergrun in bergdorpje Vijlen en een wielertocht van het hoogste punt van Nederland naar het hoogste punt van België. Een uitgelezen aanleiding, kortom, voor de fanatieke bergsporter, de gezonde buitenmens, filmliefhebber en reguliere bioscoopbezoeker om een bezoek te brengen aan Nederlands hoogste of misschien zelfs meest verheven filmfestival.

Het DMFF behoort sinds 2014 tot de International Alliance for Mountain Film. Het internationale karakter wordt verder onderstreept door de nauwe samenwerking met Aken, net over de grens in Duitsland, waar een deel van het DMFF plaatsvindt.

De negende editie is dit jaar van 29 oktober t/m 3 november – Save the date!