Sherpa

Jahr: 2015

Direktor: Jennifer Peedom

Spielzeit: 96 minuten

Sprache: Engels, Nepalees

Untertitel: Nederlands

Jennifer Peedom was bezig met een film over  sherpa’s toen de grootste lawine uit de recente geschiedenis van de Mount Everest plaatsvond, waarbij 16 sherpa’s omkwamen. Het veranderde de focus van de documentaire, maar niet zozeer de insteek die de groeiende onrust van de sherpa-gemeenschap wilde weergeven. De documentaire laat de spagaat zien waarin de sherpa’s en hun familie zich bevinden.

In 2014 was regisseuse Jennifer Peedom bezig met een documentaire over  sherpa’s van de Mount Everest toen de grootste lawine uit de recente geschiedenis van de berg plaatsvond, waarbij 16 sherpa’s omkwamen. Het veranderde de focus van de documentaire, maar niet zozeer de insteek die de groeiende onrust van de sherpa-gemeenschap wilde weergeven. Onrust die juist is ontstaan door de dodelijke ongelukken, die alleen maar toenemen nu het aantal expedities de afgelopen jaren is toegenomen. De documentaire laat de spagaat zien waarin de sherpa’s en hun familie zich bevinden.

DMFF Nachrichten

DMFF organisiert das ganze Jahr über verschiedene Veranstaltungen und Treffen. Willst du informiert werden? Abonniere den Newsletter und verpasse nichts!

Mehr DMFF? Folge uns!

Bleib auf dem Laufenden über unsere Social-Media-Kanäle

© DMFF | +31 6 547 85 642 | festival@dmff.eu