Nowhere place

Jahr: 2014

Direktor: Susanne Opstal

Spielzeit: 27 minuten

Lichting 2014 van de Nederlandse Filmacademie maakte een essayistische documentaire over de vraag waar iemand de essentie van zijn bestaan kan vinden. Deze afstudeerdocumentaire volgt onder andere bergbeklimmer Wilco van Rooijen in zijn zoektocht. Een briljante debuutfilm van Susanne Opstal.

Waar vind je de essentie van jouw bestaan? Op de toppen van de hoogste bergen ter wereld? Nóg hoger, op een onbewoonde planeet waar je nooit meer vanaf komt? Of juist in het diepste verdriet, door een spoor van vernietiging te trekken dat nooit meer vergeten wordt. Deze essayistische documentaire volgt verschillende mensen in hun zoektocht, en leidt onherroepelijk tot de vraag: hoe ver wil je gaan?
In deze afstudeerdocumentaire van Lichting 2014 van de Nederlandse Filmacademie worden beelden van de Nederlandse expedities met Wilco van Rooijen (!) naar de K2 en Cho Oyu afgewisseld met interviews met de Duitse astronaut Stephan Günther en diverse dagboekfragmenten tegen een achtergrond van sky divers en waaghalzen die op grote hoogte balanceren op een bouwkraan. Naast de vraag hoe ver iemand wil gaan, raakt de documentaire vooral aan de mogelijke beweegredenen van de geportretteerde personen. Nieuwsgierigheid, een verlangen naar totale gelukzaligheid, de behoefte sporen achter te laten of goddelijkheid te ervaren, of gewoon iets totaal anders willen beleven dan gewoonlijk.

Het team bestond uit Susanne Opstal (regie), Juul op den Kamp en Chris Stenger (productie), Kasper de Bont (camera), Laura Solleveld (geluid), Robin Berg (geluidsnabewerking), Lennart Altgenug en Eren Önsoy (muziek) en Nick Rozenberg (montage).

DMFF Nachrichten

DMFF organisiert das ganze Jahr über verschiedene Veranstaltungen und Treffen. Willst du informiert werden? Abonniere den Newsletter und verpasse nichts!

Mehr DMFF? Folge uns!

Bleib auf dem Laufenden über unsere Social-Media-Kanäle

© DMFF | +31 6 547 85 642 | festival@dmff.eu