Klang der Stille

Jahr: 2014

Direktor: Adrian Goiginger

Spielzeit: 5:52 minuten

Benelux première

Benelux première
Een zonnige winterse dag met verse sneeuw ergens hoog in de Oostenrijkse alpen. De perfecte omstandigheden voor Stefan en Björn, twee professionele free-riders. Genieten van de poedersneeuw, face-shots, het zonnetje…. na een harde knal wordt het adembenemend stil. Een adembenemende film die elke freerider, toerskier en sneeuwschoen wandelaar gezien moet hebben!

 

Benelux première
Een korte maar spannende film gemaakt door studenten van de Filmakademie Baden-Württemberg op de besneeuwde bergruggen van de Oostenrijkse Alpen. De hellingen vormen een perfecte uitdaging voor ski-freeriders die zelf een route door de diepe sneeuw naar beneden willen vinden. De condities die dag zijn ideaal. De vrienden Stefan Häusl en Björn Heregger hebben zich dan ook net door een helikopter op een besneeuwde top laten afzetten.
Tijdens de afdaling door de ongerepte sneeuw hoort Stefan een luide knal. Zijn spoor heeft een lawine veroorzaakt en hij raakt bedolven onder de sneeuw. Alles is zwart terwijl Stefan vecht tegen de witte dood. Bij elke ademhaling onder de sneeuw gaat de lucht langzaam op. De enige hulp in de buurt is zijn beste vriend. Björn probeert met al zijn techniek en ervaring zijn vriend te vinden. Het is een race tegen de klok.
Na de mountain film festivals van Graz, Kathmandu en Zakopane is de film nu voor het eerst te zien in Nederland, bij het DMFF. Het team bestond uit Adrian Goiginger (regie), Oliver Arnold (productie), Paul Sprinz (camera), Marvin H. Keil (geluid), Dominik Wallner (muziek) en Gürcan Cansever (montage).

DMFF Nachrichten

DMFF organisiert das ganze Jahr über verschiedene Veranstaltungen und Treffen. Willst du informiert werden? Abonniere den Newsletter und verpasse nichts!

Mehr DMFF? Folge uns!

Bleib auf dem Laufenden über unsere Social-Media-Kanäle

© DMFF | +31 6 547 85 642 | festival@dmff.eu