Broken Hill Blues

Jahr: 2013

Direktor: Sofia Norlin

Spielzeit: 80 minuten

Sprache: Zweeds

Untertitel: Engels

Nederlandse première

Nederlandse première
Wat doet het met je als je opgroeit in een industriestad, waar alles staat in het teken van de mijn? Om aan de greep te ontkomen vlucht een van de hoofdpersonen de bergen in. Deze film wordt vertoond naar aanleiding van het Jaar van de Mijnen, het themajaar van de voormalige mijnstreek van Nederland over haar herkomst.

Nederlandse première
Boven de poolcirkel in Noord Zweden ligt Kiruna, dat voortdurend schudt en beeft door de mijnindustrie, de belangrijkste werkgever in de streek. Met grote machines en ontploffingen wordt het woeste arctische landschap op de schop genomen. Wat doet dat met je als je opgroeit in zo’n industriestad, waar alles staat in het teken van de mijn? Een van de geportretteerde jongeren vlucht de bergen in om te ontkomen aan die greep. Deze film wordt vertoond naar aanleiding van het Jaar van de Mijnen, het themajaar van de voormalige mijnstreek van Nederland over haar herkomst.

DMFF Nachrichten

DMFF organisiert das ganze Jahr über verschiedene Veranstaltungen und Treffen. Willst du informiert werden? Abonniere den Newsletter und verpasse nichts!

Mehr DMFF? Folge uns!

Bleib auf dem Laufenden über unsere Social-Media-Kanäle

© DMFF | +31 6 547 85 642 | festival@dmff.eu