Knutsel mee met de Fröbelfrau

Jodelahiti!

Tijdens het Dutch Mountain Film Festival #11 waren ze in het Royal Theater te bewonderen: waanzinnige poppen van beroemde bergmensen, gemaakt door Fröbelfrau Lisette Wansink. Om te beginnen heeft ze natuurlijk onze eigen Toon en Thijs wel zeer treffend neergezet, maar ook Ötzi, Reinhold Messner, Alex Honnold en nog een aantal anderen. Ze stonden (of hingen) er geweldig bij!

Toni Kurz

Katja Staartjes

Tenzing & Mallory

Zelf aan de slag

Knutsel nu zelf mee met de Fröbelfrau. In de filmpjes hieronder beleeft ze samen met haar hond Kees allemaal avonturen en fröbelt er vrolijk op los. Weet jij niet wat fröbelen is? Fröbelen is knutselen in het Bergs, iedereen kan het en overal kan het. Maar het liefste doet Fröbelfrau het daar waar de bergen beginnen…
Vooruit grote en kleine bergmensjes, aan de Fröbel slag!

#1 Fröbelfrau in de Alpenwei

Waarin de Fröbelfrau in een prachtig bloemenveld belandt en de bloemen niet kan laten staan. Ze droomt over taartjes en legt uit wat een herbarium is. En tenslotte plakt ze een zonnig bloemenschilderij.

#2 Fröbelfrau in de regen

De Fröbelfrau schuilt met Kees de hond in een hut voor de regen. Het wachten op de zon duurt veel te lang. Per toeval vindt ze een stukje draad waar ze een tovertruc mee doet. En uiteindelijk zelfs een varentooi voor Kees en zichzelf tovert – of fröbelt, wat denk jij?

#3 Fröbelfrau gaat wildkamperen

Kees de hond en de Fröbelfrau zijn wel toe aan vakantie. Ze vinden een prachtig plekje voor hun tent. Maar ’s morgens komen ze voor een vervelende verrassing te staan. Gelukkig rijgt de Fröbelfrau een lange vlaggenslinger zodat hun kampeer plek er weer bij vrolijk ligt. En met voor Kees nog een feestelijke koebel is alles weer okee!

#4 Fröbelfrau Cliffhanger

Dit is alweer de laatste editie van de avonturen van de Fröbelfrau! In deze aflevering ziet ze een foto van een pratende berg: Giovanni del Monte. Samen met Kees gaat zij op onderzoek uit. Niet voor een kleintje vervaard begint ze aan een flinke beklimming op zoek naar Giovanni. Hoe dat afloopt…
Weer veilig thuis laat ze zien hoe je zelf een pratende berg en nepstenen kan maken.

Over Fröbelfrau


Fröbelfrau, alias Wansinki, staat voor Lisette Wansink, Sprookjesbouwer en illustrator (Maastricht Academy of Fine Arts and Design). Haar sprookjes bouwt zij met illustraties, muziekdozen, poppen en animatiefilmpjes. Het resultaat is kleurrijk en vrolijk met een humoristische twist. Hiernaast: Thijs en Toon door de Fröbelfrau :-)

Logeren bij de Fröbelfrau

In je eigen studio, omringd door vrolijke prenten en speelse figuren. Droom weg in de tuin en zie de zwaluwen en vleermuizen bij het vallen van de avond rond de kerk van Teuven vliegen.

Op de route van de Dutch Mountain trail, in de glooiende groene Voerstreek, kan je je na een dag in de buitenlucht ‘s avonds laten verwennen in een van de restaurants in het dorp of genieten van een lekker biertje in het tuincafé. In mijn voormalige atelier is een lichte en sfeervolle studio gemaakt met een ruim 2-persoons bed, douche, toilet, zithoek en sofa.

In het weekend reserveert de Fröbelfrau alleen vanaf 2 nachten.
Honden zijn welkom – Beren ook

Adres:
Teuven dorp 37
3793 Teuven (B)