Bergen&Boeken

Dit jaar besteedt het Dutch Mountain Film Festival ook aandacht aan bergverhalen op papier. Voordrachten door schrijvers en dichters, boekpresentaties en gesprekken over Bergen & Boeken en een aantal (eigen) nieuwe publicaties: dit is serieus!

 
 

Gesprekken

Op zaterdag 6 november 13.30 uur is er een podiumgesprek onder leiding van journalist Benti Banach. Achter de microfoons nemen vijf avontuurlijke schrijvers plaats: Toine Heijmans, Myra de Rooij, Max Hermens, Merlijn Huntjens en Roelant Meijer. Benti gaat met ze in gesprek over het thema van dit festival: Freedom to Roam.

Ook op zaterdag 6 november, 15.00 uur: Boekenborrel bij Boekhandel van der Velden van Dam in Heerlen met Toine Heijmans en Trouw-illustrator Berend Vonk.

Publicaties

We lijken wel uitgevers… Een jaar geleden brachten we de wandelgids uit van de inmiddels ongekend populaire Dutch Mountain Trail. In oktober 2021 verschijnt de Duitstalige versie; eens kijken of het Duitse publiek ook zo enthousiast is over ‘de ruigste wandeling van Nederland!’. We hebben de smaak van het uitgeven te pakken en dat heeft geresulteerd in de aanstaande publicatie van Hövelsprök (de wandelverhalen van Merlijn Huntjens en Max Hermens), een (volgend jaar te verschijnen) boek bij de expositie Mapping the Mountains en in onze betrokkenheid bij Never Thought, een unieke vondst waar we niet te veel over kwijt willen, maar waar Berend Vonk meer van weet.

Loslopende schrijvers

Max Hermens en Merlijn Huntjens hebben een aantal toppen van onze Dutch Mountain Trail geslecht en daar verhalen over geschreven onder de noemer Hövelsprök. Op onverwachte momenten tijdens het festival zullen ze opduiken om hun verhalen aan je voor te dragen of uit te delen.

Op zaterdag zijn alle deelnemers aan het podiumgesprek uiteraard na afloop te bewonderen en te spreken bij de boekentafel in de entreehal van het Royal Theater. En schrijver Toine Heijmans kan je op vrijdag al in actie zien tijdens de Award Show, want hij maakte deel uit van de jury die heeft bepaald welke films een DMFF-Award gewonnen hebben.

Bergliteratuur • DMFF Leestips

Bij verschillende boekhandels in Heerlen, Aken, Kerkrade en Maastricht staat tijdens het Dutch Mountain Film Festival de bergliteratuur letterlijk in de etalage. Als je het ons vraagt, liggen daar ten minste de volgende titels bij:

Toine Heijmans - Zuurstofschuld

Myra de Rooy - In de Lengte

Katja Staartjes - TopTeams

Alexander Huber - Die Angst, dein bester Freund

Robert Macfarlane - Hoogtekoorts

Toon Hezemans en Thijs Horbach - Dutch Mountain Trail