Award Night vrijdag 5 november

Zorg dat je erbij bent tijdens de Award Night van het Dutch Mountain Film Festival! Na 3 mooie dagen in Aken is dit de openingsdag van het festival in het Heerlense Royal Theater. Het is bovendien de spannendste dag, met de bekendmaking van de winnaars van de DMFF Awards. Opgewonden filmmakers in de zaal, tromgeroffel, uitgelaten champagne-scènes na afloop… En breng een pen en handtekeningenboekje mee, want de kans om filmmakers te ontmoeten is op deze gezellige avond het grootst.

 

And the winner is….

We beginnen met de korte maar heftige Award Show. Vrijwel alle films die op ons festival worden vertoond, hebben meegedongen naar de felbegeerde DMFF Awards.
Een driekoppige, internationale jury heeft zich over alle inzendingen gebogen en ze beoordeeld op de gestelde criteria. Wie wint de grand prize, de Crossborder DMFF Award? En naar wie gaan de Best Newcomer Award, de Parkstad Limburg juryprijs, de Best Mountaineering Film Award en – nieuw dit jaar – de DAV Climate Award? Zorg dat je erbij bent, dan weet je alles.

 

Openingsfilm: De Toekomst van het Hemelrijk

Direct na de Award Show trappen we af met een wereldpremière: de film De Toekomst van het Hemelrijk (The Future of Heaven). Een prachtig portret van een kleinschalig boerenbedrijf, gefilmd in Ransdaal, vlak bij ons om de hoek. Uiteraard verwachten we de makers en geportretteerden op de rode loper!

 

Winnende film en BERG

Na de pauze zal de winnende film (winnaar van de grand prize, de Crossborder DMFF Award) worden vertoond. We mogen niks zeggen… maar deze film wil je echt niet missen!

Of toch… want tegelijkertijd vertonen we in de Rivoli-zaal de film BERG. Dit is de publiekspremière van een film die op het laatste IFFR (Filmfestival Rotterdam) hoge ogen gooide.