Award Night vrijdag 1 november

Zorg dat je erbij bent tijdens de Award Night van het Dutch Mountain Film Festival! Na 3 mooie dagen in Aken is dit de openingsdag van het festival in het Heerlense Royal Theater. Het is bovendien de spannendste dag, met de bekendmaking van de winnaars van de DMFF Awards. Opgewonden filmmakers in de zaal, tromgeroffel, uitgelaten champagne-scènes na afloop… En breng een pen mee, want je kunt op handtekeningenjacht! Nederlands’ hoogste klimmers kan je zomaar tegen het lijf lopen.

 

Openingsfilm in de Royal: Everest Green

Op de eerste avond in het Heerlense Royal Theater trappen we af met het prachtige, indringende Everest Green. In deze film met fabelachtige Himalaya-shots zoekt regisseur Jean-Michel Jorda naar oorzaak, gevolg en oplossingen voor het afvalprobleem op de Mount Everest. Onder andere ervaren Sherpa’s en Reinhold Messner laten in de film hun licht op deze heikele kwestie schijnen.

Q&A: tien Everest-klimmers

Maar hé, wij hebben onze eigen deskundigen! Maar liefst tien Nederlanders die op de top van de Mount Everest hebben gestaan, komen vrijdagavond naar Heerlen om na de film met journalist en Himalayakenner Benti Banach en elkaar en in discussie te gaan over de ontheiliging van de heilige berg. En wat vind jij er eigenlijk van?

And the winner is….

Aansluitend vindt de korte maar heftige Award Show plaats. Vrijwel alle films die op ons festival worden vertoond, hebben meegedongen naar de felbegeerde DMFF Awards.
Een internationale driekoppige jury heeft zich over alle inzendingen gebogen en ze beoordeeld op de gestelde criteria. Wie wint de Crossborder DMFF Award? En naar wie gaan de Best Newcomer Award, de Parkstad Limburg juryprijs en de Best Mountaineering Film Award?

Winnende film

Na de pauze zal de winnende film (Crossborder DMFF Award) worden vertoond. We mogen niks zeggen… maar deze film wil je echt niet missen!

Everest VR

Zeiden we daar Mount Everest? Gedurende het hele programma op vrijdag en zaterdag staat in de lounge van het Royal Theater de virtual reality-opstelling Everest VR Experience waarmee ook jij de Mount Everest kunt beklimmen.